Om Elbyrån

Elbyrån erbjuder tjänster inom el och kommunikation till företag, privata kunder och kommuner. Vi ser oss som det lokala företaget i Vaggeryd med stor spännvidd – inget uppdrag är för litet, för stort eller för långt bort. Vår bas ligger i Vaggeryd och vi utför uppdrag i hela kommunen och dess omnejd.

Vi genomför både större och mindre service- och installationsuppdrag. För industrier erbjuder vi även kvalificerad märkesoberoende felsökningsservice på fleroperationsmaskiner som exempelvis Okuma, Mazak och Puma.

Kvalitet, kompetens och miljö
Dessa tre ledord löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet oavsett om vi jobbar mot företag eller privatpersoner. Våra medarbetare har lång erfarenhet samt bred kompetens och strävar hela tiden efter att du som kund ska känna dig hundraprocentigt nöjd. Vi arbetar alltid med de marknadsledande produkterna och med högkvalitativa verktyg så att du ska känna en trygghet i det vi levererar. Centralt i vår verksamhet är också miljön. Vi har mottagit ett flertal miljöpris och är bland annat miljödiplomerade av Vaggeryds kommun.

Välkommen till Elbyrån!

 

Historia

Vaggeryds Elektriska Byrå grundades i början av 1900-talet av KF Eriksson. Han började sin verksamhet med att anlägga mindre vattenkraftstationer, elektrifierade industrier och bostäder.

1948 såldes verksamheten till Arnold Lindsten som drev verksamheten under samma namn fram till 1962, då Vincent Claesson övertog verksamheten fram till 1965.

1965 återkom Arnold Lindsten som ägare och företaget bytte namn till Lindstens El. Arnold Lindsten fortsatte driften av företaget fram till 1986, då företaget såldes till Lars-Evert Lunnevad och namnet ändrades till nuvarande: Elbyrån i Vaggeryd AB.

2006 går Håkan Gustafsson in som majoritetsägare, Lars-Evert Lunnevad och Claes Nord kvarstår som delägare.

1/1 2010 genomfördes ett samgående med Vaggeryds Elmontörer som är en avknoppning från Elbyrån. 1996 startade de dåvarande Elbyrån-anställda Peter Magnusson och Roger Andersson Vaggeryds Elmontörer med vid samgående 2010 var Roger ensam ägare.

Elbyrån i Vaggeryd har genom samgåendet blivit 30 stycken anställda och med en omsättning på lika många miljoner. Samgåendet har genomförts under våren 2010 och fördelarna har varit många. Inte minst för våra många kunder som nu erhåller en än större uppbackning eftersom Elbyråns muskler och klor har vässats ytterligare. Roger Andersson har även gått in som delägare.

Båda företagen hade likartad intern företagskultur såväl som kundstruktur vilket medfört att samgåendet genomförts helt smärtfritt.

Personal

Alexander Nilsson

Alexander Nilsson

Daniel Lindh

Daniel Lindh

Greger Lindén

Greger Lindén

Andreas Stensson

Andreas Stensson

Anders Forsman

Anders Forsman

Johan Hjelm

Johan Hjelm

Johnny Lindahl

Johnny Lindahl

Mikael Ahlnér

Mikael Ahlnér

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Alexander Ivarsson

Alexander Ivarsson

Andreas Rundbäck

Andreas Rundbäck

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson

Jonny Karlsson

Jonny Karlsson

Lars Lundqvist

Lars Lundqvist

Jörgen Nordén

Jörgen Nordén

Mikael Englund

Mikael Englund

Mattias Frisk

Mattias Frisk

David Aronsson

David Aronsson

Filip Svensson

Filip Svensson

Jonas Persson

Jonas Persson

Marie Klaar Pärsson

Marie Klaar Pärsson

Fabriksgatan 35, 568 31 Skillingaryd / Karlavägen 27, 567 30 Vaggeryd